Rundt 10 ungdommer er allerede med i den nye kickbokseklubben i Gjerstad
Rundt 10 ungdommer er allerede med i den nye kickbokseklubben i Gjerstad

Har åpnet ny kickbokseklubb i Gjerstad

Gjersdølingen Mehmet Bulut ønsker å bidra med et nytt aktivitetstilbud både for barn, unge og voksne i bygda.


Majed Bennan (16) og Deni Vangaev (15)
har som mål å bli med i NM i kickboksing i år.
Trener Mehmet Bulut har god tro på ungdommene.

Mehmet har inngått en leieavtale med Stewart Treningssenter på Fiane, der han har startet opp en egen kickbokseklubb.

Selv har han 10 års erfaring som kickbokser fra Tyrkia, og har den høyeste graden, sort belte i sporten.

- Jeg har registrert at flere unge har sagt at de gjerne skulle hatt muligheter for å drive med kickboksing i Gjerstad, og siden jeg selv vet hvor moro dette er, tenkte jeg skulle bidra med det jeg kan for å lære gjersdølinger opp i denne sporten, sier Mehmet til iGjerstad.no. Samtidig ser jeg at det er et behov i bygda for flere tilbud for dem som ikke føler seg helt hjemme i det eksisterende foreningslivet. Dette er en sunn sport som alle kan drive med, og man lærer mye om seg selv og holder seg samtidig i god form, sier Mehmet. Selv om det ikke er så aktuelt i Gjerstad er det heller ikke så dumt å lære seg forsvarsteknikker til bruk i nødstilfeller. 

Kickboksing har sin opprinnelse i USA på begynnelsen av 1970-tallet og har senere utviklet seg til å bli en populær idrett i Norge. Det er et eget graderingssystem i kicboksing, der man får ulike belter etter hvert som man utvikler sine ferdigheter. Beltene er gradert i 10 grader, der sort belte er den 10. og høyeste graden. 

 

Flere talentfulle gjersdølinger
Etter kun kort tid har Mehmet sett flere talentfulle ungdommer for sporten. - To av de som trener hos oss har jeg planer om å melde på i NM i løpet av året, så det blir veldig spennende, sier han.

- Jeg håper dette kan føre til at flere har lyst til å bli med oss på treningene utover vinteren. Vi trener tre dager i uka, mandag onsdag og fredag, der de minste (8-13 år) trener fra 17.00-18.00 og de over 14 år trener fra 18.00-19.30. Det behøves ikke forkunnskap om kickboksing, jeg følger opp alle og forsøker å tilpasse treningen deres nivå og ønsker. Det blir også ulike varianter av grunntrening som vi gjør sammen i fellesskap, sier Mehmet.
 

Søker sponsorer
Til nå har jeg selv bidratt med det jeg har av eget utstyr, og kjøpt litt ekstra slik at vi skal komme godt i gang. Imidlertid er behovet for utstyr større enn det vi har nå. Ikke minst trenger vi sikkerhetsutsyr som hjelmer, benbeskyttelse og hansker.  Jeg håper at det finnes bedrifter eller andre i bygda som ønsker å bidra til at vi kan få utviklet dette tilbudet, ikke minst for de unge som ellers står i fare for å havne utenom. Små og store sponsorbidrag tas imot med stor takk, sier Mehmet.

 

- Har du lyst til å være med på treningene for å se om dette er noe for deg, så er det bare å møte opp på treningsdagene eller ringe meg for mer informasjon, sier Mehmet Bulut, som treffes på telefon 416 25 878. 

 

Vi ønsker lykke til med satsingen!

Flere saker

Elevene ved Gjerstad skole hadde grillfest for å markere slutten på skoleåret.

Siste skoleavslutning på Gjerstad skole

Opprop mot nedleggelse av Familiehuset

Ordfører Inger Løite

- Omorganisering og endringer i Familiehuset i Gjerstad

Ellen Bakke er tidligere ansatt i Familiehuset i Gjerstad

Nedleggelse av Familiehuset i Gjerstad

- Hastverks-nedleggelse av Familiehuset i Gjerstad gagner ingen

Staysman & Lazz under sin konsert fredag kveld

Gjerstad LIVE legges ned

Gro Eskeland er Senterpartiets ordførerkandidat i Gjerstad.

Bli litt bedre kjent med: Ordførerkandidat for SP - Gro Eskeland

Tone Helene Strat er Kristelig folkepartis ordførerkandidat i Gjerstad.

Bli litt bedre kjent med: Ordførerkandidat for KrF - Tone Helene Strat