Gresskar og søtpotetsuppe

Vanskelighetsgrad: Enkel – Tid: 40 minutter – Allergener: Ingen

Denne suppen kan enkelt bli vegansk ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsakskraft. Tilsett gjerne nøtter, bacon, kylling eller grønnsaker for mer proteiner.

Handleliste:

  • Gresskar (Har brukt ca 400g)
  • Søtpotet (1 stor, ca 400g)
  • 2 små gule løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 hel chili (eller etter smak)
  • 1 cm fersk ingefær
  • 1 lime
  • Kyllingkraft eller buljong
  • Pepper

Stek hakket løk, hvitløk, chili og ingefær i olje til løken er blank, tilsett grovhakket søtpotet og gresskar. Hell i kraft/buljong og fyll med vann til det dekker grønnsakene – kok til de er møre (ca 20 min) og kjør i blender til en fløyelsmyk suppe. Jeg liker å sile suppen men det er ikke nødvendig. Smak til med pepper og frisk lime. Serveres gjerne med fersk chili og koriander.

Se flere oppskrifter i BLOGGEN min

Siri Linn.

Flere saker

Abonnenter i øvrebygda vil torsdag være uten vann pga. vedlikehold av anlegget.

Varsel om stenging av vann i øvrebygda

Nils Grantangen ble tildelt kulturprisen i 2017. Du kan bidra til hvem som får prisen i år

Send inn ditt forslag til årets kulturpris i Gjerstad

Skolene begynner igjen mandag 20. august

Per Vetle Kals på seremoniplass etter dagens NM-sølv for stallansatte

Sølv til Per Vetle Kals i NM for stallansatte

Soten vant med Per Vetle Kals i sulkyen

Per Vetle Kals på andreplass i NM før siste løp

Per Vetle Kals. Foto: Hesteguiden.com

Kan toppe suksessår med NM-tittel

Garli Moe Garlin vant på Bjerke onsdag

The Double for Tor Martin

Moe Tyr var suveren i kveldens V76-omgang på Bjerke Travbane

Moe Tyr med full kontroll på Bjerke travbane