Gresskar og søtpotetsuppe

Vanskelighetsgrad: Enkel – Tid: 40 minutter – Allergener: Ingen

Denne suppen kan enkelt bli vegansk ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsakskraft. Tilsett gjerne nøtter, bacon, kylling eller grønnsaker for mer proteiner.

Handleliste:

  • Gresskar (Har brukt ca 400g)
  • Søtpotet (1 stor, ca 400g)
  • 2 små gule løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 hel chili (eller etter smak)
  • 1 cm fersk ingefær
  • 1 lime
  • Kyllingkraft eller buljong
  • Pepper

Stek hakket løk, hvitløk, chili og ingefær i olje til løken er blank, tilsett grovhakket søtpotet og gresskar. Hell i kraft/buljong og fyll med vann til det dekker grønnsakene – kok til de er møre (ca 20 min) og kjør i blender til en fløyelsmyk suppe. Jeg liker å sile suppen men det er ikke nødvendig. Smak til med pepper og frisk lime. Serveres gjerne med fersk chili og koriander.

Se flere oppskrifter i BLOGGEN min

Siri Linn.

Flere saker

Banksjef Nina Holte, ordfører Inger Løite og tidl. styreleder i Gjerstad Sparebank, Jan Kenneth De Bartolo

Østre Agder Sparebank gir 1 million til flerbrukshallen

Torgrim Landsverk og kona Nancy Ciancio ga bort halve prisbeløpet til kommunen. Foto: Astrid H. Bråten, Gjerstad kommune

Ga halve prisen videre til kommunen

Torgrim Landsverk og fylkesordfører Gro Bråten

Torgrim og Nancy fikk fylkeskommunens bygningsvernpris

Skytebanen på Solem er åpen igjen

Klart for skyting på Solem skytebane igjen

Postgirobygget leverte varene på Gjerstad LIVE. Allsangen runget over Brokelandsheia

God stemning på Gjerstad LIVE

Både mor og barn i kengurufamilien så ut til å trives i sine nye omgivelser ute i naturen på Brokelandsheia

Kenguruene for første gang ute i det fri

Tellef Inge Mørland, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Aust-Agder

Sammenkobling i det blå?

Gi ditt innspill til ny E18 gjennom Gjerstad innen 15. juni