Gresskar og søtpotetsuppe

Vanskelighetsgrad: Enkel – Tid: 40 minutter – Allergener: Ingen

Denne suppen kan enkelt bli vegansk ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsakskraft. Tilsett gjerne nøtter, bacon, kylling eller grønnsaker for mer proteiner.

Handleliste:

  • Gresskar (Har brukt ca 400g)
  • Søtpotet (1 stor, ca 400g)
  • 2 små gule løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 hel chili (eller etter smak)
  • 1 cm fersk ingefær
  • 1 lime
  • Kyllingkraft eller buljong
  • Pepper

Stek hakket løk, hvitløk, chili og ingefær i olje til løken er blank, tilsett grovhakket søtpotet og gresskar. Hell i kraft/buljong og fyll med vann til det dekker grønnsakene – kok til de er møre (ca 20 min) og kjør i blender til en fløyelsmyk suppe. Jeg liker å sile suppen men det er ikke nødvendig. Smak til med pepper og frisk lime. Serveres gjerne med fersk chili og koriander.

Se flere oppskrifter i BLOGGEN min

Siri Linn.

Flere saker

Siri Bjellerås har startet sin egen honningproduksjon på Ulltveit Gård i Gjerstad.

Lokal honning til salgs på Bankplassen Kaffe og Skroll

Evie Katrine Lønne i Gamlestaua i Egddalen. Foto: Privat.

Fikk 59000 til restaurering av Gamlestaua i Egddalen

Steinar Bergstøl Andersen. Foto: Vest-Agder fylkeskommune.

- Vi vil gjøre Agder mer attraktivt!

Kontorstolkonkurransen under Brokelandsheiadagene kan fort bli en lønnsom affære. Illustrasjonsfoto.

Kontorstolrace kan ta deg til Bali

Stea i Egddalen fremstår nå som en av bygdas fineste badeplasser, etter stor innsats fra ildsjeler i nabolaget.

Flotte badeforhold i øvrebygda

Det er ikke noe å si på utstikten i Enghola boligfelt. Foto: Ole A. Løite.

Selger de to første tomtene til halv pris

Moe Tyr var helt suveren på Jarlsberg i ettermiddag.

Moe Tyr uten konkurranse på Jarlsberg

Gjerstads deltakere traff på tre eliteløpere i Kristiansand fredag kveld. Foto: Ånon Ausland.

Fire gjersdølinger er klare for skifestival i Kr.sand lørdag