Gresskar og søtpotetsuppe

Vanskelighetsgrad: Enkel – Tid: 40 minutter – Allergener: Ingen

Denne suppen kan enkelt bli vegansk ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsakskraft. Tilsett gjerne nøtter, bacon, kylling eller grønnsaker for mer proteiner.

Handleliste:

  • Gresskar (Har brukt ca 400g)
  • Søtpotet (1 stor, ca 400g)
  • 2 små gule løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 hel chili (eller etter smak)
  • 1 cm fersk ingefær
  • 1 lime
  • Kyllingkraft eller buljong
  • Pepper

Stek hakket løk, hvitløk, chili og ingefær i olje til løken er blank, tilsett grovhakket søtpotet og gresskar. Hell i kraft/buljong og fyll med vann til det dekker grønnsakene – kok til de er møre (ca 20 min) og kjør i blender til en fløyelsmyk suppe. Jeg liker å sile suppen men det er ikke nødvendig. Smak til med pepper og frisk lime. Serveres gjerne med fersk chili og koriander.

Se flere oppskrifter i BLOGGEN min

Siri Linn.

Flere saker

Atle Antonsen spiller hele 11 roller i den nye "Norske Byggeklosser" som snart har premiere

Estate Media satser på filmbransjen

Bli med på show med Gjerstad skolekorps!

Bli med på show med Gjerstad skolekorps!

MOT-Olav flankert av de lokale MOT-lederne Esther K. Hoel Og Torill H. Sletten. Foto: Facebook

Olav er ny lokal MOT-ambassadør

Vær glad ikke dette er det lokale værvarselet framover...:-)

Glad i kulda? Da kan du jo reise hit...

Har du lyst til å bli med som frivillig på Gjerstad LIVE?

Gjerstad LIVE søker flere frivillige

Kveldens seier ble av det klare slaget for Løkki Flaksa og kusk Vilde Mari Kals

Løkki Flaksa vant igjen

Har du sett denne dronen mellom Sundebru og Byholt? I så fall ønsker eieren den tilbake.

Har du sett denne i nærheten av Byholt?

Eiendomsskatten i Gjerstad går ned om regjeringens forslag får flertall i stortinget.

Eiendomsskatten i Gjerstad kan gå ned med 3,3 millioner