Gresskar og søtpotetsuppe

Vanskelighetsgrad: Enkel – Tid: 40 minutter – Allergener: Ingen

Denne suppen kan enkelt bli vegansk ved å bytte ut kyllingkraft med grønnsakskraft. Tilsett gjerne nøtter, bacon, kylling eller grønnsaker for mer proteiner.

Handleliste:

  • Gresskar (Har brukt ca 400g)
  • Søtpotet (1 stor, ca 400g)
  • 2 små gule løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 hel chili (eller etter smak)
  • 1 cm fersk ingefær
  • 1 lime
  • Kyllingkraft eller buljong
  • Pepper

Stek hakket løk, hvitløk, chili og ingefær i olje til løken er blank, tilsett grovhakket søtpotet og gresskar. Hell i kraft/buljong og fyll med vann til det dekker grønnsakene – kok til de er møre (ca 20 min) og kjør i blender til en fløyelsmyk suppe. Jeg liker å sile suppen men det er ikke nødvendig. Smak til med pepper og frisk lime. Serveres gjerne med fersk chili og koriander.

Se flere oppskrifter i BLOGGEN min

Siri Linn.

Flere saker

Velger man 4H-prosjektoppgaven "Natur" kan man glede seg til mye moro ute i skog og mark.

Nytt år i 4H - en klubb for hele kommunen

Viktig kurs for jegere i Gjerstad

Her er gjengen fra Gjerstad ved kongestatuen i Holmenkollen. Foto: Ånon Ausland.

Søndagens resultater i Oslo skifestival

Det er folksomt i Holmenkollen under Oslo skifestival

Resultater fra Oslo skifestival 2020

Det er folksomt under Brokelandsheiadagene. Her fra markedet i 2019.

Nær fullbooket på Brokelandsheia

Åse Johnsen Trydal i RTA. Foto: Marcus Aanonsen / iRisør.no

Gjør søppeltømmingen lettere med ny app

Endre De Bartolo tok en flott 2. plass i søndagens sprintrenn. Foto: GIL

Helgens resultater i skiskyting

Den nye E18 vil spare tid, men dette har sin pris for bilistene.

Gjersdølinger må betale bompenger i øst og vest