Postgirobygget leverte varene på Gjerstad LIVE. Allsangen runget over Brokelandsheia
Postgirobygget leverte varene på Gjerstad LIVE. Allsangen runget over Brokelandsheia

God stemning på Gjerstad LIVE

Årets Gjerstad LIVE er over, og ble på mange måter en suksess, spesielt siden været var noe begredelig på lørdag.

Selv om det til tider bøttet ned regn lørdag kveld virket det som publikum ikke lot seg skremme av det. Under det store teltet var det uansett tørt, og de aller ivrigste foran scenen fikk regnponchoer for å unngå å bli gjennomvåte. 

Festival "på skinner"
Arrangementsteknisk gikk Gjerstad LIVE prikkfritt på alle måter, både lys og lyd var av ypperste merke begge kveldene. Et stort antall frivillige bidro til at området ble holdt ryddig og fint underveis. Det var bare blide og hyggelige mennesker å se begge konsertkveldene på Brokelandsheia. Både politiet og skjenkekontrollen var innom i løpet av lørdagskvelden, og hadde kun "God stemning" å rapportere om etter besøket. De mange ordensvaktene på festivalen hadde rett og slett stålkontroll.

Lokale krefter satte standarden
Først ute fredag kveld var The Slow City Band, med flere lokale musikere på laget. Spesielt lot vi oss imponere av  bygdas eget medlem, Svein Olav Flaten som briljerte på tangenter og med en kraftig stemme. Dette ble en perfekt oppladning til hovedbandet Postgirobygget som fikk allsangen i gang på Brokelandsheia. Kvelden ble avsluttet av Reeperbahn Cowboys, som spilte pophits av beste merke. 

 

Tonehjulsværket imponerte
Tonehjulsværket fra Sannidal innledet lørdagskvelden, og hadde med seg en hel gjeng fra nabokommunen på besøk. Spesielt så det ut som at de yngste blant publkum hygget seg til de litt spesiellle og lokale tekstene, der flere gjersdølinger også er inkludert. Gunslingers fra Hardanger fulgte opp med sine countryhits, og partybandet Quebabeluba avsluttet kvelden med flere klassiske poplåter som mange kunne synge med på.

 

Økonomisk balanse i år 
Økonomisk gikk det også bedre for festivalen enn i fjor. Selv om det møtte opp godt med mennesker på fredag ble det likevel et underskudd, da spesielt Postgirobygget er kostbare å hyre inn. Det profesjonelle bandet leverte imidlertid varene på en utmerket måte, men en så stor og omfattende rigg som de har med seg på turné må det et stort publikum til  for å kompensere. Det som ble tapt på fredagskvelden ble imidlertid tatt igjen dagen etter, da publikum trosset værvarsler om regn og likevel tok turen til festivalteltet på Brokelandsheia. Totalt sett ser det ut som at festivalen ligger an til å gå i balanse i år. 

Bedriftene som hadde sine sommeravslutninger på Gjerstad LIVE var også godt fornøyd, ikke minst med kvaliteten på maten som Heimat Brokelandsheia stod for.

Ny festival neste år?
Hva det blir til med fortsettelse av Gjerstad LIVE er foreløpig uklart, men tilbakemeldingene fra publikum etter årets utgave gjør det noe enklere å gå videre med konseptet Gjerstad LIVE enn slik det så ut for et års tid siden. 

Flere saker

Utstillere viser stor interesse for å delta på Brokelandsheiadagene i år.

Det er fullbooket på Brokelandsheia i år

Circle K-innehaver Dag Øygarden utvider tilbudet på Brokelandsheia. Bildet er fra åpningen av Circle K Brokelandsheia i 2016.

Circle K på Brokelandsheia blir døgnåpen fra 1. juli

Tore Solstad ønsker velkommen til årets påskehandel.

Tore & Co. er klar for påsketrafikken

Fiberkabel blir tilgjengelig for mange husstander i øvrebygda. Illustrasjonsbilde

Flere husstander i Øvre Gjerstad kan nå få fibertilkobling

Illustrasjonsfoto.

Positive tall fra NAV i Gjerstad

Thor Hushovd ga Magnus Sørbø nyttige tips foran brosteinsrittet i Frankrike. Foto: Lars H. Doksæter.

Magnus fikk hjelp av Thor Hushovd før Paris-Roubaix

Ordføreren tar påskeferie

Steinar Pedersen er Høyres ordførerkandidat ved årets kommunevalg i Gjerstad.

- Gjerstad trenger flere arbeidsplasser!