Komper er enten gjersdølingers livrett eller det stikk motsatte...
Komper er enten gjersdølingers livrett eller det stikk motsatte...

Gladnyhet for kompe-fans i øvrebygda!

De fleste gjersdølinger har et forhold til komper. Enten er det noe av det beste de kan få å spise, eller det stikk motsatte.

Uansett, vi er overbevist om at de som liker komper i Gjerstad representerer et stort flertall, og disse kan nå se fram til mulighetene for en fast kompedag på YX i Egddalen. 

Morten Presthagen er ute på sine Facebooksider med løfte om at innen kort tid vil det bli faste dager på stasjonen med tilbud om to tradisjonsrike middagsretter, komper hver tirsdag og lapskaus hver torsdag. Maten er produsert lokalt og av "ypperste klasse" lover Presthagen. Når tilbudet igangsettes er foreløpig ikke klart, men det vil sannsynligvis bli i løpet av høsten. 

Det gjenstår å se hvilket tilbehør som følger med kompene, men som et tips kan nevnes at det i øvrebygda er veldig vanlig med smeltet smør (gjerne meierismør) med rå løk i. For folk fra ytrebygda kan det være fornuftig å ha en pose sukker på lur :-) Tyttebærsyltetøy er også et kjent tilbehør til denne tradisjonsretten.

Bon Appetit!

 

Flere saker

Østre Agder Sparebank etablerer eierandelskapital

Glade medlemmer av GIL !

Nå får Gjerstad flerbrukshall!

Fylkestinget vedtok å igangsette et forprosjekt for utbedring av fasiliteter ved Gjerstad stasjon

Fylkestinget sa ja til igangsetting av forprosjekt på Gjerstad stasjon

Nå kan du søke om 15000 fra Drømmestipendet

Fylkespolitikerne i Høyre foreslår å bedre tilgjengeligheten ved Gjerstad stasjon

Aust-Agder Høyre foreslår tiltak på Gjerstad stasjon

Per Eskeland og Jørgen Alfsen satser stort på Brokelandsheia

Duo satser friskt på Brokelandsheia

Telefonen til Jarle Valle står ikke stille for tida...

Jarles annonse etter kjæreste "tar av" på nett

Jarle Valle (44) ønsker seg ut av ungkarstilværelsen. Det må vi jo hjelpe til med! Foto: Facebook

Jarle (44) søker kjæreste!