Lærere og ansatte ved Gjerstad skole fremfører sin spesialkomponerte jubileumssang
Lærere og ansatte ved Gjerstad skole fremfører sin spesialkomponerte jubileumssang

Gjerstad skole feiret 50 år fredag kveld

Ansatte ved Gjerstad skole inviterte bygdefolket til feiring av skolens 50-årsjubileum fredag kveld. Ca 150 fremmøtte fylte opp benkeradene i gymsalen.

image
image
image
image
image
image
image
image

Før programmet begynte hadde alle anledning til å se en rekke bilder og rekvisitter fra skolens drift i femti år. Her var det mange som kunne gjenkjenne seg selv på gamle skolebilder fra det første skoleåret i 1967 og fram til i dag. Mange gamle skolebøker, maskiner og utstyr var med på å friske opp minnene for tidligere elever ved skolen.
 

Selve underholdningsprogrammet ble åpnet av Gjerstad storband. Rektor Kristen Øybekk fikk rosende ord og blomster fra de ansatte før ordfører Inger Løite overtok stafettpinnen med en gratulasjonstale til jubilanten. Feiringen av jubileet blir etter alle solemerker det siste for Gjerstad skole, siden skolestrukturen endres i kommunen, med 1-10 skole på Abel. - Alt har sin tid, og tiden er nå inne til å gjøre endringer som kan stå seg for fremtiden, og er tilpasset dagens antall barn i Gjerstad, sa ordføreren i sin tale, der hun understreket den viktige betydningen som Gjerstad skole har hatt for bygda i de femti årene siden starten i 1967. Nå skal vi sørge for at den nye skolen på Sunde blir et godt sted å være og lære, og samtidig samle bygdefolket på en best mulig måte, sa ordføreren, overbevist om at dette vil bli bra for Gjerstad videre. - Vi skal neste uke gjøre vedtak om vi også skal bygge en flerbrukshall i tilknytning til skolen, noe i alle fall jeg vil forsøke å få flertall for, sa Løite. Farha Maria Frøyna sang to sanger med sin klokkeklare stremme, akkompagnert av Edny Øybekk på piano.

 

Gode ambassadører for bygdas fortellerkunst
Jens Jacob Aasbø var bedt om å holde et kåseri fra hans tid som skoleelev i øvrebygda før Gjerstad skole ble bygget. Blant de eldste i forsamlingen var det tydelig mange som kjente seg igjen i flere av Aasbøs finurlige skildringer av hvordan det var å vokse opp i Åsbø/Løytegrenda, der det mest skremmende i hele verden nok var folk "nedafør", altså de som bodde fra bunnen av Åsbøkleiva ut utover i bygda.

- Vår tids sosiale medier var når mannfolka skrolla og når kjerringene inviterte til kvinneforening. I sistnevnte ble det ofte snakket om skremmende historier fra områdene "nedafør", som virkelig satte en støkk for oss unge, sa Jens Jacob, til stor latter og trampeklapp fra publikum. Foredraget inneholdt en rekke artige historier som tydelig falt i smak hos publikum. 

Ånon Ausland fikk ordet på vegne av foreldrene. I kjent stil kunne han samtidig fortelle flere historier fra nyere tid, om ulike situasjoner fra livet på Gjerstad skole. Bl.a. om hullet som ble laget mellom garderobene for å kunne spionere litt på jentene på den andre siden. I følge Ånon tok det rundt 10 års tid før dette hullet ble tettet... Som representant for foreldrene takket han skolens lærere og ansatte for å ha bidratt til så mange hadde klart seg godt i livet, også elever som kanskje ikke utgangspunktet for dette så så lyst ut da de gikk på skolen. Nå  kan vi finne dem igjen på skattelister og i media for sine gode resultater sa Ånon med et glimt i øyet. 
 

Jubileumsbok
I forbindelse med jubileet er det laget en jubileumsbok som nå kan kjøpes for kr. 250,- ved henvendelse til skolen. Denne inneholder en rekke historier gjennom de femti årene skolen har eksistert, samt bilder fra hver førsteklasse. Dette er en bok som absolutt fortjener å ligge under mange juletrær i år.

 

Flere saker

Lag og foreninger kan søke om moms-kompensasjon

Lag og foreninger kan søke om moms-kompensasjon

En gjersdøling er dømt til fengselsstraff for vold mot sin kjæreste i 2019. Illustrasjonsbilde

Gjersdøling i 30-årene dømt til 60 dagers fengsel

Campingvogn veltet på E18 ved Østerholtheia

Kartutsnitt over boligfeltet som det endelig skal bestemmes navn på.

Enghåla / Enghola - eller kanskje noe helt annet?

Gjerstad kommune åpner anbudsrunde for snøbrøyting 2020-2025

Mette E. Sveinungsen (innfelt)  inviterer til sommerfest på idylliske Holmen Gård i Gjerstad.

Ønsker velkommen til sommerfest på Holmen Gård

Wenche Fresvik, Avdelingsleder for Virkemidler og entreprenørskap i Agder fylkeskommune. Foto: AFK

Dette får Agderkommunene i statlige tilskudd i forbindelse med korona-pandemien

Det er rundt 70 år siden sist det var beitedyr i Melaaslia. Foto: Torgrim Landsverk

Driver sauedrift i Gjerstad fra USA