Gapahuken ved Sigderdammen. Foto: Gjerstad JFF
Gapahuken ved Sigderdammen. Foto: Gjerstad JFF

Gjerstad JFF med nye lavterskeltilbud til familier

Gjerstad JFF har etablert en ny og gunstig medlemsordning for familier og planlegger i den forbindelse en rekke arrangementer som er tilpasset både små og store.


Jakt- og fiskeaktiviteter er moro for hele familien

Dersom det er flere med interesse for jakt og fiske i husstanden som vil være medlem i Gjerstad JFF, gir ordningen en noe rimeligere kontingent. Innmelding gjøres enkelt på nettsiden til NJFF. I år markeres også Familienes år og mange foreninger har nye lavterskeltilbud. 

Detaljer for hvert arrangement finnes på Gjerstad JFF sine nettsider, i aktivitetskalenderen og på deres Facebookside. De fleste arrangementene starter kl 1300. Der hvor det passer blir det grilling og gratis pølser og drikke til alle.

 

Følgende arrangementer er planlagt i Gjerstad i 2020:

 • 31. mai - Natursti på Solem skytebane
 • 7. juni -  Historisk vandring på Solem skytebane
 • 12.juni - Garnfisketur. Garn tas opp igjen 13. juni. Frammøte Solem skytebane kl 1800. Fisk til alle.
 • 13. juni - Årets fiskedag. Følg med på GJFF sin nettside for mer info
 • 20. juni - Tur til Karibu.
 • 12. juni - Rådyrlokking, Øvre Gjerstad
  -----------------------------------------
 • 23. august -  Båltur til gapahuken på Eldstemyr
 • 20. september - Båltur til gapahuken ved Tjennmellom på Vestøl, med kulturminnevandring.
 • 11. oktober - Rundtur om Øygardslia fra Kleivvann, sammen med Havrefjell Turlag 
 • 1. november - Båltur til  gapahuken ved Sigderdammen (ved Krokenveien inn fra Gunnustad) Gapahuken er bygningsmessig i seg selv et smykke og vel verdt et besøk.

Fisketur, introjakt og skyting
Gjerstad JFF oppfordrer ellers alle og særlig barnefamiler til fisketurer på egenhånd. Det ligger info om dette på Gjerstad JFF sine nettsider. Foreningen har også gratis utlån av båt på tilhenger samt fiskegarn. Garnfiske er tillatt i alle fiskevann i Statskog samt noen andre vann. Fiskekort kan kjøpes på YX Gjerstad og på www.inatur.no 

 

Også i høst blir det tilbud om introjakt i Statskog både på hare og rådyr. Følg med på foreningens nettsider og meld deg på.- Vi minner også om våre faste treningskvelder med skyting på Solem skyebane med grupper for ungdom, kvinner og menn. Nykommere er hjertelig velkommen. Er du nybegynner, si fra om dette til standplassleder så vil du bli tatt godt imot og få nødvendig informasjon, sier foreningens leder Jostein Vestøl.

 

- Nylig hadde Gjerstad JFF en enkel 55 års markering. Neste år skal NJFF markere 150-årsjubileum. Det blir et spennende år med mange nye aktivitetstilbud. Alle arrangementer både i Gjerstad JFF og NJFF sin regi er åpne for alle, også ikke medlemmer. Jakt, fiske og friluftsliv er på mange måter en viktig kulturarv og er stadig like aktuelt, sier Vestøl

 

Gjerstad JFF følger smittevernreglene
Fra 7. mai ble det tillatt med arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer. Dette vil gjelde der det er mulig å holde avstand på minst 1 meter mellom personer som ikke er i samme husstand. Det gjelder bare arrangementer på offentlig sted med en ansvarlig arrangør som har oversikt over hvem som er til stede. Det betyr at alle som deltar på Fiskesommer/familieaktiviteter må registreres for å kunne delta/komme inn på området.

En ansvarlig arrangør er viktig for å sikre rask smittesporing hvis det skulle bli nødvendig, og for at noen skal være ansvarlig for at rådene om avstand og smittevern kan følges. Arrangementer uten ansvarlig arrangør er ikke tillatt. 

- Vi håper å se både gamle og nye medlemmer på flere av våre arrangementer dette året, avslutter lederen av Gjerstad JFF. 

 

Flere saker

Kartutsnitt over boligfeltet som det endelig skal bestemmes navn på.

Enghåla / Enghola - eller kanskje noe helt annet?

Gjerstad kommune åpner anbudsrunde for snøbrøyting 2020-2025

Mette E. Sveinungsen (innfelt) inviterer til sommerfest på idylliske Holmen Gård i Gjerstad.

Ønsker velkommen til sommerfest på Holmen Gård

Wenche Fresvik, Avdelingsleder for Virkemidler og entreprenørskap i Agder fylkeskommune. Foto: AFK

Dette får Agderkommunene i statlige tilskudd i forbindelse med korona-pandemien

Det er rundt 70 år siden sist det var beitedyr i Melaaslia. Foto: Torgrim Landsverk

Driver sauedrift i Gjerstad fra USA

Per Vetle Kals kunne fredag styre sin søsters hest til en fin 2. plass på Jarlsberg Travbane. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

V.M.K. Diana debuterte med 2.plass på Jarlsberg Travbane

Kommunehuset i Gjerstad. Arkivfoto.

Svake resultater for Gjerstad i årets kommunebarometer

Arcturus fra en tidligere konsert i Chile. Foto: Facebook.

Arcturus til Møllafestivalen 14. og 15. august