Bård Hoksrud er en av tre stortingspolitikere fra FrP som besøker Gjerstad. Foto: Facebook.
Bård Hoksrud er en av tre stortingspolitikere fra FrP som besøker Gjerstad. Foto: Facebook.

FrPs finansfraksjon på Stortinget besøker Gjerstad

IFremskrittspartiet planlegger nå en turné rundt i landet for å sette fokus på eiendomsskatt i landets kommuner. Fredag 29. mars kommer de til Gjerstad.

I følge en nylig undersøkelse fra Nettavisen krever 370 norske kommuner inn eiendomsskatt fra sine innbyggere. Gjerstad er på en 38. plass hva størrelsen på skatten angår.

Kr. 5 992,- må en eier av en gjennomsnittsbolig på 120m2 betale i eiendomsskatt i Gjerstad. Ingen andre kommuner på Agder har høyere eiendomsskatt enn det Gjerstad kommune opererer med. Nærmest følger Grimstad med kr. 5 616,- og Kristiansand med kr. 5 290,-  Øverst på "versting-listen" ligger Alstahug kommune der tilsvarende bolig beskattes med kr. 9 675,-
 

Stortingspolitikere fra FrP besøker Gjerstad
Sivert Bjørnstad, Bård Hoksrud og Jan Steinar Engeli Johansen representerer Fremskrittspartiet i finanskomitéen på Stortinget, og vil sammen med to rådgivere besøke Gjerstad fredag 28. mars. 
Partiets ordførerkandidat i Gjerstad, Halvard Skaaland, vil møte dem for en prat om situasjonen i vår kommune, bl.a. om hvordan partiet lokalt vil håndtere endringene som regjeringens forslag medfører for Gjerstad. 

Kan kreve utfordrende omstilling
Regjeringen har nemlig bestemt å sette et tak på eiendomsskatten i norske kommuner. Dette vil dermed føre til at Gjerstad "mister" 5,6 millioner av sine årlige inntekter. Hvordan dette vil slå ut på kommunens tjenestetilbud er uvisst, men det kan nok uansett være behov for det nye kommunestyret å tenke kreativt for å kompensere for inntektstapet. Om ikke inntektene kan økes på annen måte må kommunestyret redusere eller på annen måte effektivisere tjenestene. Det meste tyder på at dette kan bli en utfordrende øvelse for de nyvalgte politikerne. 

 

Se Nettavisens oversikt over eiendomsskatten i landets kommuner HER

Flere saker

Agnete Aasbø

-Tilbudene blir ikke borte!

Elevene ved Gjerstad skole hadde grillfest for å markere slutten på skoleåret.

Siste skoleavslutning på Gjerstad skole

Opprop mot nedleggelse av Familiehuset

Ordfører Inger Løite

- Omorganisering og endringer i Familiehuset i Gjerstad

Ellen Bakke er tidligere ansatt i Familiehuset i Gjerstad

Nedleggelse av Familiehuset i Gjerstad

- Hastverks-nedleggelse av Familiehuset i Gjerstad gagner ingen

Staysman & Lazz under sin konsert fredag kveld

Gjerstad LIVE legges ned

Gro Eskeland er Senterpartiets ordførerkandidat i Gjerstad.

Bli litt bedre kjent med: Ordførerkandidat for SP - Gro Eskeland