Forviklinger rundt lysløypeanlegget på Vestøl

Formannskapet drøftet tirsdag en henvendelse fra Gjerstad IL om en utfordring i forbindelse med ferdigstillelse av lysløypa på Vestøl. De aller fleste grunneierne har vist stor velvilje for at prosjektet skal bli realisert. 

Det gjenstår imidlertid å få til en avtale med grunneier Knut Hartveit, som etter omfattende forhandlinger med GIL fortsatt har innsigelser til planene. Dermed står saken i stampe, og kommunen er bedt om å ta en mer aktiv del i saken for å forsøke å bidra til en løsning. Gjerstad IL har til nå investert rundt 900 000,- i prosjektet, og er naturlig nok utålmodige for å få ferdigstilt lysløypeanlegget som mange ser fram til å kunne benytte seg av.

Formannskapet besluttet derfor i tirsdagens møte å gå i dialog med grunneieren for å tilby å kjøpe det aktuelle arealet slik at lysløypa kan ferdigstilles så snart som mulig. Rådmannen fikk fullmakt til å fullføre en slik kjøpsavtale.

Skulle ikke partene komme frem til en avtale vil kommunen kunne vurdere å igangsette en ekspropriasjonssak. Norske kommuner har etter Lov om oreigning av fast eigedom rett til å ekspropriere private grunneieres eiendom i forbindelse med gjennomføring av reguleringsplaner, "hvis reguleringen gjelder et formål som gjør det naturlig at kommunen eier området". Eksempler på slike formål er friområde, vei, skole og rådhus. Ekspropriasjon er ikke uvanlig når stat og kommune trenger areal til offentlige formål. 

Flere saker

Utstillere viser stor interesse for å delta på Brokelandsheiadagene i år.

Det er fullbooket på Brokelandsheia i år

Circle K-innehaver Dag Øygarden utvider tilbudet på Brokelandsheia. Bildet er fra åpningen av Circle K Brokelandsheia i 2016.

Circle K på Brokelandsheia blir døgnåpen fra 1. juli

Tore Solstad ønsker velkommen til årets påskehandel.

Tore & Co. er klar for påsketrafikken

Fiberkabel blir tilgjengelig for mange husstander i øvrebygda. Illustrasjonsbilde

Flere husstander i Øvre Gjerstad kan nå få fibertilkobling

Illustrasjonsfoto.

Positive tall fra NAV i Gjerstad

Thor Hushovd ga Magnus Sørbø nyttige tips foran brosteinsrittet i Frankrike. Foto: Lars H. Doksæter.

Magnus fikk hjelp av Thor Hushovd før Paris-Roubaix

Ordføreren tar påskeferie

Steinar Pedersen er Høyres ordførerkandidat ved årets kommunevalg i Gjerstad.

- Gjerstad trenger flere arbeidsplasser!