Forviklinger rundt lysløypeanlegget på Vestøl

Formannskapet drøftet tirsdag en henvendelse fra Gjerstad IL om en utfordring i forbindelse med ferdigstillelse av lysløypa på Vestøl. De aller fleste grunneierne har vist stor velvilje for at prosjektet skal bli realisert. 

Det gjenstår imidlertid å få til en avtale med grunneier Knut Hartveit, som etter omfattende forhandlinger med GIL fortsatt har innsigelser til planene. Dermed står saken i stampe, og kommunen er bedt om å ta en mer aktiv del i saken for å forsøke å bidra til en løsning. Gjerstad IL har til nå investert rundt 900 000,- i prosjektet, og er naturlig nok utålmodige for å få ferdigstilt lysløypeanlegget som mange ser fram til å kunne benytte seg av.

Formannskapet besluttet derfor i tirsdagens møte å gå i dialog med grunneieren for å tilby å kjøpe det aktuelle arealet slik at lysløypa kan ferdigstilles så snart som mulig. Rådmannen fikk fullmakt til å fullføre en slik kjøpsavtale.

Skulle ikke partene komme frem til en avtale vil kommunen kunne vurdere å igangsette en ekspropriasjonssak. Norske kommuner har etter Lov om oreigning av fast eigedom rett til å ekspropriere private grunneieres eiendom i forbindelse med gjennomføring av reguleringsplaner, "hvis reguleringen gjelder et formål som gjør det naturlig at kommunen eier området". Eksempler på slike formål er friområde, vei, skole og rådhus. Ekspropriasjon er ikke uvanlig når stat og kommune trenger areal til offentlige formål. 

Flere saker

Wayni Bergan er årets vinner av kommunens arbeidsmiljøpris. Foto: Gjerstad kommune.

Fikk kommunens arbeidsmiljøpris

Tirsdag kveld er det smørekurs hos Willy Thorsen i Risør.

Smørekurs i Risør på tirsdag

Lærere ved Gjerstad skole har vært på tur til Slovenia denne uka. Foto: Gjerstad skole.

Dro til Slovenia for å lære om elevbedrifter og entreprenørskap

Vegår Vocale. Foto: Facebook

Adventskonsert med Vegår Vocale i Gjerstad kirke

Emil Solli-Tangen kommer på besøk til Gjerstad kirke 14. desember. Foto: Facebok.

Synger julen inn i Gjerstad kirke

Den respekterte travprofilen Bo Eklöf trekker frem 21 år gamle Per Vetle Kals fra Gjerstad som den eleven som har gjort størst inntrykk på ham under sin tid som lærer på travgymnasiet Wången. Foto: Hesteguiden.com.

Per Vetle fremheves av svensk travprofil

Morten Presthagen tror ikke Brokelandsheia vil være like fristende å etablere seg på om E18 flyttes.

- Ja, vi ønsker selvsagt å beholde E18 gjennom Brokelandsheia!

Alle barn i bygda kan glede seg til juleverksted på Fjelltun 2. desember. Illustrasjonsfoto.

Velkommen til juleverksted på Fjelltun