Focaccia med sorte oliven, rosmarin, soltørkede tomater og flaksalt

Du trenger:

  • 50 g gjær (fersk)
  • Olivenolje
  • Rosmarin
  • ca 15 dl Hvetemel
  • En knivsegg sukker
  • Flaksalt
  • 1,5 ts Vanlig salt
  • Sorte oliven
  • Soltørkede tomater
  • Kjøkkenmaskin med eltevisp
  • 1 flaske rødvin

 

Åpne rødvinsflasken, hell i et glass, ta en sup - kos deg med matlagingen :)

Løs opp gjæren i ca 7,5 dl lunkent vann. Ha alle ingrediensene bortsett fra olivene og flaksaltet i eltebollen - Du trenger ca 2,5 dl god olivenolje. La deigen elte i minimum 20 minutter, jo lenger den elter desto bedre blir resultatet. Heves i bollen i ca 30 min.

Ha deigen i en smurt form (dyp langpanne) og etterhev i 20 min. Stikk fingrene ned i deigen med ca 1cm mellomrom og fyll hullene med oliven. Hell over ca 2dl olivenolje og dryss et godt lag med flaksalt og litt rosmarin.

Stek i ovnen på 220 grader i ca 45 minutter. ( På grunn av forskjellige ovner kan det være lurt å sjekke brødet etter ca 30 min. Når du banker på bunnen skal du høre en "hul" lyd når den er ferdig)

 

Dette serverer jeg til salater, tapas, supper eller smørt med ost og skinke med pesto.

God helg!

 

#matigjerstad

Flere saker

Abonnenter i øvrebygda vil torsdag være uten vann pga. vedlikehold av anlegget.

Varsel om stenging av vann i øvrebygda

Nils Grantangen ble tildelt kulturprisen i 2017. Du kan bidra til hvem som får prisen i år

Send inn ditt forslag til årets kulturpris i Gjerstad

Skolene begynner igjen mandag 20. august

Per Vetle Kals på seremoniplass etter dagens NM-sølv for stallansatte

Sølv til Per Vetle Kals i NM for stallansatte

Soten vant med Per Vetle Kals i sulkyen

Per Vetle Kals på andreplass i NM før siste løp

Per Vetle Kals. Foto: Hesteguiden.com

Kan toppe suksessår med NM-tittel

Garli Moe Garlin vant på Bjerke onsdag

The Double for Tor Martin

Moe Tyr var suveren i kveldens V76-omgang på Bjerke Travbane

Moe Tyr med full kontroll på Bjerke travbane