Focaccia med sorte oliven, rosmarin, soltørkede tomater og flaksalt

Du trenger:

  • 50 g gjær (fersk)
  • Olivenolje
  • Rosmarin
  • ca 15 dl Hvetemel
  • En knivsegg sukker
  • Flaksalt
  • 1,5 ts Vanlig salt
  • Sorte oliven
  • Soltørkede tomater
  • Kjøkkenmaskin med eltevisp
  • 1 flaske rødvin

 

Åpne rødvinsflasken, hell i et glass, ta en sup - kos deg med matlagingen :)

Løs opp gjæren i ca 7,5 dl lunkent vann. Ha alle ingrediensene bortsett fra olivene og flaksaltet i eltebollen - Du trenger ca 2,5 dl god olivenolje. La deigen elte i minimum 20 minutter, jo lenger den elter desto bedre blir resultatet. Heves i bollen i ca 30 min.

Ha deigen i en smurt form (dyp langpanne) og etterhev i 20 min. Stikk fingrene ned i deigen med ca 1cm mellomrom og fyll hullene med oliven. Hell over ca 2dl olivenolje og dryss et godt lag med flaksalt og litt rosmarin.

Stek i ovnen på 220 grader i ca 45 minutter. ( På grunn av forskjellige ovner kan det være lurt å sjekke brødet etter ca 30 min. Når du banker på bunnen skal du høre en "hul" lyd når den er ferdig)

 

Dette serverer jeg til salater, tapas, supper eller smørt med ost og skinke med pesto.

God helg!

 

#matigjerstad

Flere saker

Ann-Kristine Øverland står bak grytene i den nye cateringsatsingen hos Durapart på Vinterkjær

Durapart tilbyr catering og firmamat

Torgrim Holte kommer tilbake til Brokelandsheiadagene!

Torgrim Holte kommer tilbake til Brokelandsheia

Isak Knutsen, 16 år, fra Tromøya, er kåret til Nordens beste friluftsblogger.

Foredrag for alle frilufts-interesserte

Det finnes mange fine biler på Cuba

Reisebrev fra familien Ausland

Innbyggerne i Gjerstad kan se frem til lavere eiendomsskatt.

Eiendomsskatten reduseres med 5,6 millioner i Gjerstad

Kjell Trygve Grunnsvoll vil gjøre et nytt forsøk på å bli ordfører i Gjerstad

Her er Senterpartiets valgliste i Gjerstad

Ordfører Inger Løite tenker likevel kke å slippe taket i ordførerklubba

Inger gir seg ikke likevel

Ordfører Inger Løite

Ordførerens uke 3