Her er alle klassene i Erasmus+ prosjektet samlet utenfor Gjerstad skole. Foto: Gjerstad skole
Her er alle klassene i Erasmus+ prosjektet samlet utenfor Gjerstad skole. Foto: Gjerstad skole

Erasmus+ prosjektet er avsluttet

Skoleåret er slutt og det er Erasmus+ prosjektet ved Gjerstad skole også. Det ble avsluttet med B.L.O.S.S.O.M. International Camp 

Det ble et vellykket arrangement, ikke minst takket være foreldrene som stilte opp både på dagtid og nattid. På bildet er hele "Erasmus+-familien samlet. Her er representanter fra alle de 7 medlemsskolene.

Prosjektet har gått ut på å legge opp undervisningen med tanke på Howard Gardners 8 ulike intelligenser, (ulike måter å lære seg noe på). Dette for å få elevene til å forstå, og se ulike måter å tilegne seg kunnskap på. De skal bli kjent med sine sterke sider og forhåpentligvis oppdage nye sider. Dette ønsker vi skal legge grunnlag for videre læring og valg som de skal ta senere. Det langsiktige målet er at dette skal føre til at elevene våre fullfører en videregående utdanning.

Hele prosjektet ble avsluttet med en internasjonal camp på skolens idrettsplass. Det ble ei intens uke med variert innhold og mange nye opplevelser for alle.Vi har i etterkant av avslutningsuka evaluert dette med de involverte parter. Evalueringa viste at vi hadde gjennomført ei uke der alle var fornøyd. Deltakerne skriver at de likte at de fikk anledning til å snakke engelsk, de fikk nye venner, leksefri og at vi hadde gilde aktiviteter og turer. Det ble også sagt at det er bra at alle var involvert, foreldre og ansatte jobba godt sammen, og vi hadde en gjeng med positive elever. Av negative ting var at vi hadde for små spiker (til en av aktivitetene) og at gjestene skulle ha vært her lenger. En av lærerne syntes at ei uke i lavvo var i lengste laget.

Ny søknad: Entreprenørskap og elevbedrift.

I løpet av vårsemesteret har vi skrevet søknad om midler til nytt prosjekt. Gjerstad trenger mange nye arbeidsplasser i framtiden, og gjennom det nye prosjektet vil vi fokusere på å erfare sammenhengen mellom det vi lærer på skolen og det vi trenger i arbeidslivet.

Vi venter svar i løpet av sommeren, og denne gangen vil det bli et samarbeid mellom de to barneskolene siden skolene blir slått sammen i siste prosjektår. Vi tror også at samarbeidet vil være en positiv måte å samkjøre de to barneskolene på. Vi er glade for at rektor ved Fiane skole er positive til prosjektet.

Her kan du lese om hva SIU (Senter for internasjonalisering for utdanning) skrev på sine sider.Her kan du lese hva den lokale nettsida på Elba i Italia skriver om prosjektet og om besøket de hadde her i Norge

 

Gjerstad skole.
 

Flere saker

Årets hovedpremie under Brokelandsheiadagene er klar

Årets reisemål blir valgfri destinasjon i USA

Linnea Svendsen og Elida Sandåker har plukket opp masse søppel fra Sandåkerhølen. Foto: Privat.

Flinke jenter har ryddet Sandåkerhølen for søppel

Gjerstad Historelag overtar deler av bygningsmassen på Holmen Gård

Gjerstad Historielag overtar den gamle bygningsdelen på Holmen gård

Det oppstår skogbranner over hele Agder, nå også i Gjerstad. Illustrasjonsbilde.

Skogbrann på Marksetheia

Solem skytebane er igjen stengt, både for konkurranser og trening.

Solem skytebane er stengt igjen

Bør politiet informere publikum i større grad enn i dag ved politiaksjoner? Illustrasjonsfoto

Trenger publikum mer detaljert informasjon i politisaker?

Alvin & Troll kommer på besøk til Brokelandsheiadagene

Alvin & Troll kommer på besøk!

Porsche-rømling tatt av politiet