Her er alle klassene i Erasmus+ prosjektet samlet utenfor Gjerstad skole. Foto: Gjerstad skole
Her er alle klassene i Erasmus+ prosjektet samlet utenfor Gjerstad skole. Foto: Gjerstad skole

Erasmus+ prosjektet er avsluttet

Skoleåret er slutt og det er Erasmus+ prosjektet ved Gjerstad skole også. Det ble avsluttet med B.L.O.S.S.O.M. International Camp 

Det ble et vellykket arrangement, ikke minst takket være foreldrene som stilte opp både på dagtid og nattid. På bildet er hele "Erasmus+-familien samlet. Her er representanter fra alle de 7 medlemsskolene.

Prosjektet har gått ut på å legge opp undervisningen med tanke på Howard Gardners 8 ulike intelligenser, (ulike måter å lære seg noe på). Dette for å få elevene til å forstå, og se ulike måter å tilegne seg kunnskap på. De skal bli kjent med sine sterke sider og forhåpentligvis oppdage nye sider. Dette ønsker vi skal legge grunnlag for videre læring og valg som de skal ta senere. Det langsiktige målet er at dette skal føre til at elevene våre fullfører en videregående utdanning.

Hele prosjektet ble avsluttet med en internasjonal camp på skolens idrettsplass. Det ble ei intens uke med variert innhold og mange nye opplevelser for alle.Vi har i etterkant av avslutningsuka evaluert dette med de involverte parter. Evalueringa viste at vi hadde gjennomført ei uke der alle var fornøyd. Deltakerne skriver at de likte at de fikk anledning til å snakke engelsk, de fikk nye venner, leksefri og at vi hadde gilde aktiviteter og turer. Det ble også sagt at det er bra at alle var involvert, foreldre og ansatte jobba godt sammen, og vi hadde en gjeng med positive elever. Av negative ting var at vi hadde for små spiker (til en av aktivitetene) og at gjestene skulle ha vært her lenger. En av lærerne syntes at ei uke i lavvo var i lengste laget.

Ny søknad: Entreprenørskap og elevbedrift.

I løpet av vårsemesteret har vi skrevet søknad om midler til nytt prosjekt. Gjerstad trenger mange nye arbeidsplasser i framtiden, og gjennom det nye prosjektet vil vi fokusere på å erfare sammenhengen mellom det vi lærer på skolen og det vi trenger i arbeidslivet.

Vi venter svar i løpet av sommeren, og denne gangen vil det bli et samarbeid mellom de to barneskolene siden skolene blir slått sammen i siste prosjektår. Vi tror også at samarbeidet vil være en positiv måte å samkjøre de to barneskolene på. Vi er glade for at rektor ved Fiane skole er positive til prosjektet.

Her kan du lese om hva SIU (Senter for internasjonalisering for utdanning) skrev på sine sider.Her kan du lese hva den lokale nettsida på Elba i Italia skriver om prosjektet og om besøket de hadde her i Norge

 

Gjerstad skole.
 

Flere saker

Vegår Vocale. Foto: Facebook

Adventskonsert med Vegår Vocale i Gjerstad kirke

Emil Solli-Tangen kommer på besøk til Gjerstad kirke 14. desember. Foto: Facebok.

Synger julen inn i Gjerstad kirke

Den respekterte travprofilen Bo Eklöf trekker frem 21 år gamle Per Vetle Kals fra Gjerstad som den eleven som har gjort størst inntrykk på ham under sin tid som lærer på travgymnasiet Wången. Foto: Hesteguiden.com.

Per Vetle fremheves av svensk travprofil

Morten Presthagen tror ikke Brokelandsheia vil være like fristende å etablere seg på om E18 flyttes.

- Ja, vi ønsker selvsagt å beholde E18 gjennom Brokelandsheia!

Alle barn i bygda kan glede seg til juleverksted på Fjelltun 2. desember. Illustrasjonsfoto.

Velkommen til juleverksted på Fjelltun

Ordfører Inger Løite

Ordførerens uke 46

Kommunen ønsker å bidra til hjelp for barn og unge i forbindelse med årets julehøytid. Illustrasjonsfoto.

Ønsker å støtte vanskeligstilte barn og unge til jul

OGRAS fra Romsdalen/Oslo rocker Gjerstad LIVE inn i lørdagsnatta 15. juni 2019

OGRAS blir finaleband på Gjerstad LIVE