Her er alle klassene i Erasmus+ prosjektet samlet utenfor Gjerstad skole. Foto: Gjerstad skole
Her er alle klassene i Erasmus+ prosjektet samlet utenfor Gjerstad skole. Foto: Gjerstad skole

Erasmus+ prosjektet er avsluttet

Skoleåret er slutt og det er Erasmus+ prosjektet ved Gjerstad skole også. Det ble avsluttet med B.L.O.S.S.O.M. International Camp 

Det ble et vellykket arrangement, ikke minst takket være foreldrene som stilte opp både på dagtid og nattid. På bildet er hele "Erasmus+-familien samlet. Her er representanter fra alle de 7 medlemsskolene.

Prosjektet har gått ut på å legge opp undervisningen med tanke på Howard Gardners 8 ulike intelligenser, (ulike måter å lære seg noe på). Dette for å få elevene til å forstå, og se ulike måter å tilegne seg kunnskap på. De skal bli kjent med sine sterke sider og forhåpentligvis oppdage nye sider. Dette ønsker vi skal legge grunnlag for videre læring og valg som de skal ta senere. Det langsiktige målet er at dette skal føre til at elevene våre fullfører en videregående utdanning.

Hele prosjektet ble avsluttet med en internasjonal camp på skolens idrettsplass. Det ble ei intens uke med variert innhold og mange nye opplevelser for alle.Vi har i etterkant av avslutningsuka evaluert dette med de involverte parter. Evalueringa viste at vi hadde gjennomført ei uke der alle var fornøyd. Deltakerne skriver at de likte at de fikk anledning til å snakke engelsk, de fikk nye venner, leksefri og at vi hadde gilde aktiviteter og turer. Det ble også sagt at det er bra at alle var involvert, foreldre og ansatte jobba godt sammen, og vi hadde en gjeng med positive elever. Av negative ting var at vi hadde for små spiker (til en av aktivitetene) og at gjestene skulle ha vært her lenger. En av lærerne syntes at ei uke i lavvo var i lengste laget.

Ny søknad: Entreprenørskap og elevbedrift.

I løpet av vårsemesteret har vi skrevet søknad om midler til nytt prosjekt. Gjerstad trenger mange nye arbeidsplasser i framtiden, og gjennom det nye prosjektet vil vi fokusere på å erfare sammenhengen mellom det vi lærer på skolen og det vi trenger i arbeidslivet.

Vi venter svar i løpet av sommeren, og denne gangen vil det bli et samarbeid mellom de to barneskolene siden skolene blir slått sammen i siste prosjektår. Vi tror også at samarbeidet vil være en positiv måte å samkjøre de to barneskolene på. Vi er glade for at rektor ved Fiane skole er positive til prosjektet.

Her kan du lese om hva SIU (Senter for internasjonalisering for utdanning) skrev på sine sider.Her kan du lese hva den lokale nettsida på Elba i Italia skriver om prosjektet og om besøket de hadde her i Norge

 

Gjerstad skole.
 

Flere saker

Innredningen av Torbjørnshall er i full gang

Full aktivitet i Torbjørnshall

Dyrepasser i Den Lille Dyrehage, Bente Gjernes, imponerte med gode svar og et godt smil i gårsdagens direktesending på NRK.

Solide seertall etter Norge Nå fra Brokelandsheia

Kai Ove Sandåker og Jan Arild Horne er ikke særlig imponert over standarden på fylkesveg 74

- Nå må noe gjøres med denne veien!

Sveinung Haugstøyl var blant intervjuobjektene i kveldens direktesending.

God stemning i Norge Nå

Svein Jørund Githmark, Marcus Langmyr og Terje Terjesen vant lagskyting i Froland. Foto: Facebook.

Gjerstad JFF tok lag-gull i Froland

Gjerstad kommune gikk i pluss i 2018

Gjerstad kommune gikk i pluss i 2018

Tone Helene Strat er førstekandidat for KrF i Gjerstad.

Tone Helene Strat blir listetopp for KrF

Brokelandsheia sett fra lufta under Brokelandsheiadagene. Foto: Smeland Media

Norge Nå sender fra Brokelandsheia