Lønnen til Gjerstads neste ordfører fastsettes i kveld
Lønnen til Gjerstads neste ordfører fastsettes i kveld

Dette vil Gjerstads neste ordfører få i lønn

Har du en ordfører i magen? I kveld skal kommunestyret fastsette lønnsnivået til vedkommende som skal styre "butikken" i Gjerstad kommune de neste fire årene.

Kommunestyret skal i kveld behandle regulativ for politisk godtgjørelse for neste kommunestyreperiode. Det er vanlig å gjøre dette i forkant av hvert kommunevalg, slik at nye politikere ikke selv fastsetter sin egen lønn og nivå på godtgjørelser for møter, tapt arbeidsfortjeneste, etc.

Formannskapet drøftet saken i sitt møte forrige uke, og foreslår at politikernes møtegodtgjørelse i kommunestyret og formannskap økes fra dagens nivå på kr. 360,- pr. møte til kr. 500,- pr. møte. Et enstemmig formannskap mente at det nå er på tide å justere opp godtgjørelsen for møtegodtgjørelsen noe etter neste års kommunevalg. Det er fortsatt en nærmest symbolsk godtgjørelse for medgåt tid til forberedelser og gjennomføring av møtene. 

860 000 til bygdas neste ordfører
Ordførerens godtgjørelse foreslås å endres fra dagens 91% til 90% av stortingsrepresentanters lønn, som for tiden er kr. 956 463,- Det vil si at Gjerstads neste ordfører kan forvente seg en lønn på kr. 860 816,- Varaordførervervet godtgjøres med 10% av ordførerens lønn, kr. 86 081,- pr. år.

Hele regulativet for godtgjørelse for politikerne skal opp til debatt i kveldens kommunestyremøte, som kan følges på kommunens nett-TV fra kl. 18.30.

 

Flere saker

Eikelands Verk

Aktivitetsdager på Eikelands Verk

Ordførerkandidatene Halvard Skaaland (Frp), Inger Løite (Ap), Steinar Pedersen (H), Gro Eskeland (Sp) og Tone Strat (KrF) imponerte med god kakekunst.

Tone Strat vant "Kakebakekrigen"

Zainab Yousefi holdt tale for dagen.

Sterk 17.maitale i Gjerstad

Det var folksomt på plassen utenfor Gjerstad skole i ettermiddag.

Bilder fra feiringen i Gjerstad

Fra årets 17.maitog i Gjerstad

Gratulerer med dagen!

Solås Solstudio åpner på Fiane 20. mai. Illustrasjonsbilde.

Solås Solstudio åpner 20. mai

Chris Medina kommer til Brokelandsheia 31. august

Chris Medina til Brokelandsheia

Leirduesti på Solem skytebane 25. mai