Opposisjonsleder Halvard Skaaland og kollega i kommunestyret Steinar Pedersen (H) er glade for at regjeringen har valgt å støtte tiltak for barn og unge i Gjerstad
Opposisjonsleder Halvard Skaaland og kollega i kommunestyret Steinar Pedersen (H) er glade for at regjeringen har valgt å støtte tiltak for barn og unge i Gjerstad

Biblioteket i Gjerstad får 350 000 i statlig tilskudd

I forbindelse med budsjettbehandlingen er Gjerstad kommune tildelt 350 000 kroner i øremerket tilskudd for barn og unge i kommunale skole- og folkebibliotek.

Regjeringen har bevilget 14 millioner kroner i statsbudsjettet til lesestimulerende tiltak for barn og unge i skolebibliotek og folkebibliotek som benyttes som skolebibliotek. Gjerstad har fått 350 000 kroner til dette.

- Bibliotekene er viktige for å styrke elevenes leselyst og leseferdigheter. På biblioteket får elevene enkelt tilgang til ny kunnskap i litteratur og kultur. I regjeringserklæringen har vi sagt at vi skal satse på bibliotekene. Nå leverer vi, sier kommunestyrerepresentant Steinar Pedersen (H) til iGjerstad.no.

- Tilskuddet til skolebibliotek er en del av regjeringens satsing på tidlig innsats. Med disse pengene får skolebiblioteket anledning til å enten ansette flere ressurser eller kompetanseutvikling, sier opposisjonsleder Halvard Skaaland (FrP) 

- Jeg er glad for at Gjerstad ser skolebibliotekets betydning for lesing og har søkt på dette tilskuddet. Det er viktig at alle elever mestrer lesing tidlig. Det er en grunnleggende ferdighet alle trenger for å lykkes i utdanning og arbeidsliv, sier Skaaland.

Det er Utdanningsdirektoratet som har lyst ut midlene og behandlet søknader, der Gjerstad var en av 27 kommuner som ble tilgodesett med statlige midler.  45 kommuner søkte om deler av potten på 14 millioner.

Flere saker

Siri Bjellerås har startet sin egen honningproduksjon på Ulltveit Gård i Gjerstad.

Lokal honning til salgs på Bankplassen Kaffe og Skroll

Evie Katrine Lønne i Gamlestaua i Egddalen. Foto: Privat.

Fikk 59000 til restaurering av Gamlestaua i Egddalen

Steinar Bergstøl Andersen. Foto: Vest-Agder fylkeskommune.

- Vi vil gjøre Agder mer attraktivt!

Kontorstolkonkurransen under Brokelandsheiadagene kan fort bli en lønnsom affære. Illustrasjonsfoto.

Kontorstolrace kan ta deg til Bali

Stea i Egddalen fremstår nå som en av bygdas fineste badeplasser, etter stor innsats fra ildsjeler i nabolaget.

Flotte badeforhold i øvrebygda

Det er ikke noe å si på utstikten i Enghola boligfelt. Foto: Ole A. Løite.

Selger de to første tomtene til halv pris

Moe Tyr var helt suveren på Jarlsberg i ettermiddag.

Moe Tyr uten konkurranse på Jarlsberg

Gjerstads deltakere traff på tre eliteløpere i Kristiansand fredag kveld. Foto: Ånon Ausland.

Fire gjersdølinger er klare for skifestival i Kr.sand lørdag