Bankplassen Kaffe og skroll åpner dørene 12. februar
Bankplassen Kaffe og skroll åpner dørene 12. februar

Bankplassen Kaffe og skroll åpner på tirsdag

Etter å ha vært stengt siden 22. desember gjenåpner samlingspunktet på Brokelandsheia tirsdag 12. februar, nå med Anne Grethe Grunnsvoll bak disken.

Åpningstidene blir tirsdag, onsdag og fredag fra kl 10.00 – 17.00, torsdag fra 10.00 – 20.00 og lørdag fra kl 10.00 – 15.00

- På menyen vil det være suppe, diverse rundstykke/brød med pålegg, litt forskjellige kaker, brus, saft og selvfølgelig kaffe.  Jeg har lovet å ikke bare ha «jålekaffe», så her blir det både helt vanlig traktekaffe og ferskmalt kaffe til forskjellige kaffevarianter, sier Anne Grethe Grunnsvoll til iGjerstad.no 


- Det blir også salg av interiørprodukter og vesker fra May Brit Blesvik. Nytt på Bankplassen er strikkeprodukter og garn fra Elleville Strikkedille fra Skåtøy. De farger også eget garn, og lager en kjempegod leppepomade og kuldekrem som også er til salgs i butikken.

- Irene Wang fra Sannidal har hatt malerier utstilt og for salg på Bankplassen lenge, og hun har nå byttet ut noen av bildene sine i anledning nyåpningen. MCM Design har laget noen knalltøffe Gjerstad kopper og skåler for meg. Hun skriver og tegner på hver kopp for hånd, og har nå fått opplæring i ord og uttrykk fra Gjerstad. Etter hvert kommer også produkter fra lokale kunstnere og håndverkere, samt sjokolade fra Heimdal Chokolade, som nok er kjent for mange fra sin årlige stand under Brokelandsheiadagene. Kaffen kommer fra Kragerø Kaffebrenneri, og flere av oppskriftene på kaker, supper m.m.har jeg fått fra kjente og kjære gjersdølinger, sier Anne Grethe, som samtidig lover å komme med flere nye ting i sortimentet etter hvert.

Flere aktiviteter under planlegging
Det skal også bli ulike aktiviteter. Jeg går med planer om Quiz, intimkonserter, ulike foredrag, og hvis jeg får det til, vil jeg med tid og stunder ha en type "EatWith" tilbud. Jeg tenker å gjøre en lokal vri, der jeg håper å få lokale folk som jeg vet er gode til å lage mat, eller som har lyst til å være kokk for en kveld, til å komme og lage en 3 retters middag for et gitt antall gjester.

 

Har allsidig erfaring
Anne Grethe har drevet med litt av hvert i sitt yrkesaktive liv. Opprinnelig er hun utdannet sosionom. - Jeg er veldig glad i mennesker, men ikke SÅ glad i å sitte på kontor hele dagen, sier hun. Videre har hun jobbet i NAV, i anleggsbransjen som kranfører og i begravelsesbyrå.

- Jeg er allerede på kort tid døpt på folkemunne for «Kaffikjerringa» og det passer meg helt supert. Jeg har ofte tenkt at jeg er nok litt sta som Teskje-kjerringa, men kaffikjerringa er like bra!
 

Har fått gode råd og veiledning
En av grunnene til at jeg har valgt å ta sjansen på å overta driften av kafeen er at jeg rett og slett har forelsket meg i både Kamilla og Bankplassen, med sin koselige og avslappende atmosfære. Etter at det ble klart at Kamilla måtte gi seg pga. sykdom har jeg en periode gått og grublet på om dette kunne være noe for meg. Etter at jeg til slutt tok valget har jeg fått uvurderlige råd og veiledning fra Kamilla, og mange positive tilbakemeldinger på at jeg nå skal overta.

 

- Nå håper jeg bare folk har litt tålmodighet med meg i begynnelsen. Jeg har aldri gjort dette før, og læringskurven er bratt. Likevel er jeg optimist på at dette skal gå fint, og gleder meg veldig til å komme i gang for fullt til uka, avslutter en spent kafédriver-debutant.

 

 

 

 

Flere saker

Initiativtakerne til "Jul for alle" gleder seg til julefeiringen i år. Foto: Astrid H. Bråten.

Meld deg på til "Jul for alle"

Endre De Bartolo og Solfrid E. Holte kom begge på pallen i Rauland i helga. Foto: GIL.

Helgens resultater i skiskyting

K.G Senta sammen med sin eier, Knut Homdrom. Foto: Facebook.

K.G Senta kåret til jaktchampion

Moe Tyr ble nr. 2 på Forus lørdag ettermiddag.

Moe Tyr tilbake i løpsbanen

Det var god stemning foran scenen ved flere anledninger under årets Brokelandsheiadager.

Kun 20 ledige utstillerplasser igjen til neste år

Nina Holte og Jan Birger Stebekk i Østre Agder Sparebank. Foto: Tore Myrberg.

- Barn og unge er vi ekstra opptatt av

Ordfører Inger Løite

Ordførerens uke 49 og 50

Fra helgens norgescup i skiskyting på Geilo. Foto: GIL

Norgescup i skiskyting på Geilo