Bane Nor foreslår å utsette bygging av Grenlandsbanen med ni år.
Bane Nor foreslår å utsette bygging av Grenlandsbanen med ni år.

Bane Nor vil utsette bygging av Grenlandsbanen

Stortinget har i Nasjonal Transportplan bestemt at arbeidet med å koble sammen Sørlandbanen og Vestfoldbanen skal starte om fem år. Bane Nor anbefaler nå en utsettelse.

Bane Nor (tidligere Jernbaneverket) foreslår å utsette byggingen av jernbanestrekningen mellom Porsgrunn og Brokelandsheia med ni år, med oppstart først i 2032. 

Avisen Varden har kontaktet rådgiver Petter Ellefsen i Vekst Grenland og Grenland havn, og han mener at Jernbanedirektoratet ikke må lytte til dette rådet. - Det er langt på vei å ta livet av prosjektet, sier Ellefsen til Varden.

Det var Aftenposten som var først ute med nyheten søndag, under overskriften "Vil utsette InterCity-utbygging med flere år - stikk i strid med Stortingets vedtak".

Dokumentet fra Bane Nor er et innspill til Jernbanedirektoratet om jernbanesektorens handlingsprogram for 2018-2029. Her foreslår Bane Nor å vente med Grenlandsbanen til Vestfoldbanen står ferdig i 2032. 

Innspillet fra Bane Nor høster nå bred kritikk fra politisk hold i Telemark, og det er med stor sannsynlighet tilsvarende reaksjoner i vente fra en rekke andre kommuner og fylker som i lang tid har kjempet for den nye og fremtidsrettede jernbanestrekningen, som virkelig kan gi store ringvirkninger for hele landsdelen, både i et miljø- og samferdselspersprektiv. 

– Dette er dramatisk. Det Bane Nor nå sier i sin anbefaling til Jernbanedirektoratet, innebærer at vi risikerer å ikke få full InterCity-utbygging til Grenland før om 20 år. Anbefalingen fra Bane Nor er helt klart i strid med vedtaket Stortinget fattet for kun åtte måneder siden, i Nasjonal transportplan. Dersom statsråden ikke rydder opp i dette, er det et dramatisk tillitsbrudd, sier fylkesordfører i Telemark, Sven Tore Løkslid til avisen Varden.

Flere saker

Flere fikk luftet danseskoa på Lyngrillen lørdag kveld

God stemning på countryfesten

 Magnus  Aasbø, Kristian Aasbø og Lars De Bartolo hentet flere medaljer  i Tonstad denne helgen

Medaljedryss til Gjerstad i sesongavslutningen

Grease - en danseforestilling i Risørhuset

Ny pallplass på Endre De Bartolo i helgen

Ny pallplass til Endre De Bartolo

Kommunen deler ut to gratisbilletter til operaens jubileumsforestilling 14. april

Kommunen deler ut to gratisbilletter til operaforestilling

Her er en av de nye beboerne i Den Lille Dyrehage

Kenguruene er på plass i Den Lille Dyrehage

Ønsker gjersdølinger velkommen til foredrag om narkotika

Her er den nye 1.klassen ved Gjerstad skole til skoleåret 2018/2019

Nye elever ved Gjerstad skole