Østre Agder Sparebank og YX Gjerstad sponser Stea Vel med til sammen 37 500,- kroner. Leder i foreninen, Lars Fredrik Wroldsen er storfornøyd med de generøse bidragene.
Østre Agder Sparebank og YX Gjerstad sponser Stea Vel med til sammen 37 500,- kroner. Leder i foreninen, Lars Fredrik Wroldsen er storfornøyd med de generøse bidragene.

Badeplassen ved Stea blir en av Gjerstads fineste attraksjoner

Initiativtakerne for å utvikle den nye bade- og fritidsplassen ved Stea i Egdalen har spandert hundrevis av dugnadstimer på forskjønning av naturperlen øverst i Gjerstadvannet. 

image
image
image
image
image
image

 

Mange sambygdinger har i årevis snakket om hvor fint det kunne ha blitt i området ved Stea i Egddalen. Og i år har det virkelig blitt en stor forandring, etter at det ble etablert en egen velforening for området. 

Med støtte av vår alltid positive lokalbank Østre Agder Sparebank, som har bidratt med  kr 30.000,- til prosjektet, har ildsjelene kunnet gå i gang med det nye fritidsanlegget. Senere ble også YX Gjerstad v/optimist og lokalpatriot Morten Presthagen med på spleielaget med kr. 7 500,- Begge bidragsyterne kunne nylig overrekke gavesjekker til Stea Vel.

En stor dugnadsgjeng har stått på 
Naboer, venner og venners venner av initiativtakerne har virkelig stått på for å gjøre Stea slik det fremstår i dag. Hele området ble først ryddet for søppel. Deretter ble det kjørt til 170 m3 med sand til stranda og pukk til veien. Det ble støpt ny båtslipp med en lengde på 20m. Deretter ble det laget en flott sandvolleyballbane og et stort og robust fundament til flytebrygge.

I det siste er det inngått avtale om kjøp av en brukt flytebrygge med utrigger til 25 båter og disse vil bli lagt ut til våren. Før neste sesong skal det også ryddes bort en del vegetasjon og åpnes litt mer opp på området. Plener skal klippes, og det vil bli satt ut griller.

Stea Vel vil gjerne få takke:
Ole Kristian Røed, Morten Aasbø, Atle Aasbø, Marius Aasbø, Gjermund Homdrom, Knut Homdrom, Lars Mesel, Tellev Presthagen, Lars Tore Lunden, Harald Andre Kveim, Erling Ausland, Knut Erik Ulltveit, Stein Aasbø, Steffen Blesvik, Karl Arvid Knutsen, Thomas Espeland Løyte og Lars Fredrik Wroldsen for uvurderlig arbeidsinnsats!

Mange av disse og flere andre har bidratt på flere måter enn fysisk arbeid. Velforeningen nevner i fleng:  Jens Trydal (lån av maskintralle, traktor og henger), Knut Erik Ulltveit (lån av traktor og henger), Bjørn Tore Wormli (lån av gravemaskin), Fjellheim&Sønn AS (lån av gravemaskin, blandemaskin og lastebil).

Kjell Bråten har spandert flotte benker og bord, Morten Sverre Presthagen har bidratt med en sittebenk. Norwegian Machinery dukket uoppfordret opp med kr. 1000,-, til prosjektet. Betongverket og Bjordammen Byggsenter har støttet opp med hyggelige priser på sementblokker og materialer. Sist men ikke minst, så bevilget formannskapet i Gjerstad kommune i høst kr. 13 000,- i tilskudd.

Søker nye støttemedlemmer velkommen
Å drive et sted som dette har en kostnadsside, også etter at alt er klart til bruk. Stea Vel håper derfor at mange gjersdølinger kan tenke seg å bli med som støttemedlemmer til prosjektet. Dette koster kr. 200,- pr. år. Et fullt medlemskap, som inkluderer egen personlig båtplass koster kr. 400,- pr. år. Pga. begrenset antall båtplasser er det først til mølla som gjelder. Båtplassene fordeles etter innbetalingstidspunkt for kontingenten. 

Alle som på denne måten bidrar med en årlig kontingent yter et viktig bidrag for å kunne vedlikeholde området, og videreutvikle denne nypussede perlen i øvrebygda. Innbetaling for de to ulike medlemskapene kan gjøres til kontonummer 2907.24.05755  

Området er åpent for alle
Stea Vel presiserer at området er åpent for alle selv om en ikke en medlem. Medlemskapsinntekter skal brukes til linnkjøp av materialer og utstyr, og alt arbeidet med området gjøres på dugnad. Alle som bruker området oppfordres til å bidra til at stedet holdes ryddig, og at folk aller helst tar med seg sitt eget søppel hjem etter et besøk på den fine badeplassen. 

Vi ønsker velforeningen lykke til med prosjektet videre og oppfordrer gjersdølinger og andre som bruker stedet til å bli med som støttemedlemmer. Ikke minst er det betydningsfullt å kunne støtte opp om aktiviteter i øvrebygda. Mens ytrebygda og Brokelandsheia kan fokusere på business, er rekreasjonsområdene i øvrebygda i en særklasse, til glede for hele lokalsamfunnet. 

Flere saker

Wayni Bergan er årets vinner av kommunens arbeidsmiljøpris. Foto: Gjerstad kommune.

Fikk kommunens arbeidsmiljøpris

Tirsdag kveld er det smørekurs hos Willy Thorsen i Risør.

Smørekurs i Risør på tirsdag

Lærere ved Gjerstad skole har vært på tur til Slovenia denne uka. Foto: Gjerstad skole.

Dro til Slovenia for å lære om elevbedrifter og entreprenørskap

Vegår Vocale. Foto: Facebook

Adventskonsert med Vegår Vocale i Gjerstad kirke

Emil Solli-Tangen kommer på besøk til Gjerstad kirke 14. desember. Foto: Facebok.

Synger julen inn i Gjerstad kirke

Den respekterte travprofilen Bo Eklöf trekker frem 21 år gamle Per Vetle Kals fra Gjerstad som den eleven som har gjort størst inntrykk på ham under sin tid som lærer på travgymnasiet Wången. Foto: Hesteguiden.com.

Per Vetle fremheves av svensk travprofil

Morten Presthagen tror ikke Brokelandsheia vil være like fristende å etablere seg på om E18 flyttes.

- Ja, vi ønsker selvsagt å beholde E18 gjennom Brokelandsheia!

Alle barn i bygda kan glede seg til juleverksted på Fjelltun 2. desember. Illustrasjonsfoto.

Velkommen til juleverksted på Fjelltun