Østre Agder Sparebank og YX Gjerstad sponser Stea Vel med til sammen 37 500,- kroner. Leder i foreninen, Lars Fredrik Wroldsen er storfornøyd med de generøse bidragene.
Østre Agder Sparebank og YX Gjerstad sponser Stea Vel med til sammen 37 500,- kroner. Leder i foreninen, Lars Fredrik Wroldsen er storfornøyd med de generøse bidragene.

Badeplassen ved Stea blir en av Gjerstads fineste attraksjoner

Initiativtakerne for å utvikle den nye bade- og fritidsplassen ved Stea i Egdalen har spandert hundrevis av dugnadstimer på forskjønning av naturperlen øverst i Gjerstadvannet. 

image
image
image
image
image
image

 

Mange sambygdinger har i årevis snakket om hvor fint det kunne ha blitt i området ved Stea i Egddalen. Og i år har det virkelig blitt en stor forandring, etter at det ble etablert en egen velforening for området. 

Med støtte av vår alltid positive lokalbank Østre Agder Sparebank, som har bidratt med  kr 30.000,- til prosjektet, har ildsjelene kunnet gå i gang med det nye fritidsanlegget. Senere ble også YX Gjerstad v/optimist og lokalpatriot Morten Presthagen med på spleielaget med kr. 7 500,- Begge bidragsyterne kunne nylig overrekke gavesjekker til Stea Vel.

En stor dugnadsgjeng har stått på 
Naboer, venner og venners venner av initiativtakerne har virkelig stått på for å gjøre Stea slik det fremstår i dag. Hele området ble først ryddet for søppel. Deretter ble det kjørt til 170 m3 med sand til stranda og pukk til veien. Det ble støpt ny båtslipp med en lengde på 20m. Deretter ble det laget en flott sandvolleyballbane og et stort og robust fundament til flytebrygge.

I det siste er det inngått avtale om kjøp av en brukt flytebrygge med utrigger til 25 båter og disse vil bli lagt ut til våren. Før neste sesong skal det også ryddes bort en del vegetasjon og åpnes litt mer opp på området. Plener skal klippes, og det vil bli satt ut griller.

Stea Vel vil gjerne få takke:
Ole Kristian Røed, Morten Aasbø, Atle Aasbø, Marius Aasbø, Gjermund Homdrom, Knut Homdrom, Lars Mesel, Tellev Presthagen, Lars Tore Lunden, Harald Andre Kveim, Erling Ausland, Knut Erik Ulltveit, Stein Aasbø, Steffen Blesvik, Karl Arvid Knutsen, Thomas Espeland Løyte og Lars Fredrik Wroldsen for uvurderlig arbeidsinnsats!

Mange av disse og flere andre har bidratt på flere måter enn fysisk arbeid. Velforeningen nevner i fleng:  Jens Trydal (lån av maskintralle, traktor og henger), Knut Erik Ulltveit (lån av traktor og henger), Bjørn Tore Wormli (lån av gravemaskin), Fjellheim&Sønn AS (lån av gravemaskin, blandemaskin og lastebil).

Kjell Bråten har spandert flotte benker og bord, Morten Sverre Presthagen har bidratt med en sittebenk. Norwegian Machinery dukket uoppfordret opp med kr. 1000,-, til prosjektet. Betongverket og Bjordammen Byggsenter har støttet opp med hyggelige priser på sementblokker og materialer. Sist men ikke minst, så bevilget formannskapet i Gjerstad kommune i høst kr. 13 000,- i tilskudd.

Søker nye støttemedlemmer velkommen
Å drive et sted som dette har en kostnadsside, også etter at alt er klart til bruk. Stea Vel håper derfor at mange gjersdølinger kan tenke seg å bli med som støttemedlemmer til prosjektet. Dette koster kr. 200,- pr. år. Et fullt medlemskap, som inkluderer egen personlig båtplass koster kr. 400,- pr. år. Pga. begrenset antall båtplasser er det først til mølla som gjelder. Båtplassene fordeles etter innbetalingstidspunkt for kontingenten. 

Alle som på denne måten bidrar med en årlig kontingent yter et viktig bidrag for å kunne vedlikeholde området, og videreutvikle denne nypussede perlen i øvrebygda. Innbetaling for de to ulike medlemskapene kan gjøres til kontonummer 2907.24.05755  

Området er åpent for alle
Stea Vel presiserer at området er åpent for alle selv om en ikke en medlem. Medlemskapsinntekter skal brukes til linnkjøp av materialer og utstyr, og alt arbeidet med området gjøres på dugnad. Alle som bruker området oppfordres til å bidra til at stedet holdes ryddig, og at folk aller helst tar med seg sitt eget søppel hjem etter et besøk på den fine badeplassen. 

Vi ønsker velforeningen lykke til med prosjektet videre og oppfordrer gjersdølinger og andre som bruker stedet til å bli med som støttemedlemmer. Ikke minst er det betydningsfullt å kunne støtte opp om aktiviteter i øvrebygda. Mens ytrebygda og Brokelandsheia kan fokusere på business, er rekreasjonsområdene i øvrebygda i en særklasse, til glede for hele lokalsamfunnet. 

Flere saker

Siri Bjellerås har startet sin egen honningproduksjon på Ulltveit Gård i Gjerstad.

Lokal honning til salgs på Bankplassen Kaffe og Skroll

Evie Katrine Lønne i Gamlestaua i Egddalen. Foto: Privat.

Fikk 59000 til restaurering av Gamlestaua i Egddalen

Steinar Bergstøl Andersen. Foto: Vest-Agder fylkeskommune.

- Vi vil gjøre Agder mer attraktivt!

Kontorstolkonkurransen under Brokelandsheiadagene kan fort bli en lønnsom affære. Illustrasjonsfoto.

Kontorstolrace kan ta deg til Bali

Stea i Egddalen fremstår nå som en av bygdas fineste badeplasser, etter stor innsats fra ildsjeler i nabolaget.

Flotte badeforhold i øvrebygda

Det er ikke noe å si på utstikten i Enghola boligfelt. Foto: Ole A. Løite.

Selger de to første tomtene til halv pris

Moe Tyr var helt suveren på Jarlsberg i ettermiddag.

Moe Tyr uten konkurranse på Jarlsberg

Gjerstads deltakere traff på tre eliteløpere i Kristiansand fredag kveld. Foto: Ånon Ausland.

Fire gjersdølinger er klare for skifestival i Kr.sand lørdag